Introductie

Als er een ding is dat 2020 ons geleerd heeft, is het dat videomarketing meer dan ooit deel moet uitmaken van jouw marketingstrategie. Toch is het vaak erg moeilijk om te beslissen wat je nou moet doen met je video’s. Je moet weten welke soort video’s je klanten aanspreken, hoe je videomarketing moet inzetten om de waarde van je bedrijf en je producten te vergroten. Daarnaast kan je via video marketing ook contact leggen met klanten en aan klantenbinding doen door middel van bijvoorbeeld online congressen en cursussen te geven. Daarom is het belangrijk dat je er altijd voor zorgt dat de kwaliteit van jouw video’s van hoge kwaliteit zijn.

In dit artikel hebben we de top video marketing trends 2021 op een rijtje gezet. Van super korte videoclips tot live social media video’s, productie verhalen en zelfs interactieve video’s – dit zijn alle video marketing trends voor 2021.

1. Video's met hotspots

We zagen het een tijdje geleden al bij de succesvolle Netflix serie Black Mirror, interactie met de kijker om zo het verhaal van de video te bepalen. De kijker kan ik de serie kiezen wat de hoofdpersoon gaat doen doormiddel van een keuze te maken. Dit gaan we ook steeds meer terugzien in online video’s. Interactieve video content gaat erg belangrijk worden in 2021. Je zal merken dat vooral video’s met hotspots vaak gebruikt zullen worden. Hotspots zijn een gebied waar gebruikers of klanten kunnen klikken om meer informatie te verkrijgen over een product of dienst. Van inzoomen op een bepaald detail tot een verborgen link naar een product of webpagina. Hou daarom de interactieve video’s met hotspots goed in de gaten in 2021!

voorbeeld blackmirror interactieve video

2. Micro video's

De spanningsboog van mensen wordt steeds korter en korter door verschillende social media kanalen. Korte micro-videos zitten dan ook in de lift op zowel Tik Tok als YouTube. YouTube voegde onlangs micro-video’s toe aan de app en gebruikers die deze video’s uploaden zagen hun abonnees verdriedubbelen en hun video’s viraal gaan.

Denk na over welk verhaal jij kan vertellen in minder dan een minuut, of dit nu gaat over de voordelen van een dienst, een video waar je de personeelsleden voorstelt, of zelfs hoe je bedrijf je producten produceren. Belangrijk is dus dat de video vooral blijft boeien. Als het korter kan, en het verhaal blijft hetzelfde, doe het dan korter!

3. Meer persoonlijke video interacties met klanten en leads

Als bedrijf is het in 2021 een goed idee om vaker en meer op een persoonlijke manier met klanten te gaan communiceren. Nu kennen we allemaal wel de oneindige Zoom meetings sinds corona ons leven overnam, maar er zijn ook andere manieren hoe je online contact kan houden met je klant. Dit kan je doen via online congressen en productreveal video’s. Denk hierbij aan een online congres voor mensen die geïnteresseerd zijn in jou product of dienst of een online presentatie van je nieuwste product. Kortom, zorg dat je de persoonlijke connectie met je klant blijft behouden!

4. Educatieve video's

Ook educatieve video’s zijn op dit moment erg populair. Bedrijven produceren video’s rondom hun veelgestelde vragen of stellen een nieuw product voor via een educatieve en leerrijke video.

Video’s hebben namelijk de neiging te ranken in Google als ze over veelgestelde vragen rondom een bepaald onderwerp gaan. Op die manier kan je makkelijk en eenvoudig op de eerste plek van de zoekresultaten komen, terwijl je reclame maakt voor jouw product en klanten een dienst bewijst door alles even haarfijn uit te leggen.

Indien je niet goed weet welke videocontent je in 2021 moet gaan maken. dan is het maken van educatieve content een goed begin!

5. Ga live op social media!

Een van de andere video marketing trends 2021 is het live gaan op social media! Je kunt live gaan op social media om vragen van klanten en leads te beantwoorden, om nieuwe producten voor te stellen of om mensen wat bij te leren over hoe ze jouw producten of diensten kunnen gebruiken.

Door live te gaan op social media kan je de band met bestaand volgers en fans aanhalen terwijl je ook heel wat nieuwe mensen aantrekt naar je platform. Ook wanneer je live gaat op social media is het echter van belang dat je de productiewaarde hoog houdt om zo als een professioneel bedrijf over te komen. Huur dus desnoods een mediabedrijf in om jou te assisteren. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden neem dan eens een kijkje op onze livestream pagina.

6. Optimaliseer voor video's zonder geluid

We weten natuurlijk al een tijdje dat veel video’s op social meida bekeken worden zonder geluid, maar in 2021 is dit nog steeds een belangrijk onderwerp. Helemaal met de opkomst van TikTok en Instagram Reels is het belangrijk dat je video’s maakt die ook zonder geluid te bekijken zijn. Het is dan ook het beste om jouw video’s te optimaliseren voor het kijken zonder het geluid. Zorg ervoor dat je ondertiteling toevoegt aan al je social media video’s. Daarnaast is het eveneens belangrijk dat geluid geen onmisbaar deel vormt van je video’s zodat mensen de boodschap van je video’s altijd makkelijk kunnen meekrijgen zonder dat er geluid aan te pas hoeft te komen.

Wil je meer weten?

Hopelijk ben je weer iets meer op de hoogte over de video marketing trends 2021! Mocht je meer informatie willen of ben je benieuwd hoe wij je kunnen helpen met de video marketing voor jouw bedrijf? Neem dan gerust eens contact op met ons via ons contactformulier of via ons telefoonnummer 050 – 2110430.

Portretfoto van eigenaar feedbuilders yannick Schurwanz

Dion Huiskes

Dion Huiskes
Co-owner & Filmmaker

Professionele filmmaker voor meer dan 5 jaar. Marketing Intelligence MSc. Voetballer. Whisky liefhebber.