Introductie

Wat hebben we gefilmd?

Voor de Wierda groep maakten wij in 2019 een bedrijfsfilm en aftermovie van een event. De Wierda groep bestaat uit Wierda Bedrijfswagens, Wierda Voertuig Techniek en Wierda Hybrid Technologies en bestaat al sinds de jaren 30 van de vorige eeuw. Een prachtig bedrijf dat de standaard bedrijfswagen verkoopt, maar ook volledig elektrische vrachtwagens maakt en specifieke maatoplossingen heeft  voor allerlei vrachtwagens.

Kirsten van Wierda kwam bij ons met de vraag om een algemene film te maken van het bedrijf. Na een eerste kennismaking en brainstormsessie kwamen we er uiteindelijk op uit dat we een aftermovie van een event gingen maken en een volledige bedrijfsfilm die het verhaal van Wierda moest vertellen.

Wij gingen aan de slag met een script en na wat feedback was het script uiteindelijk klaar en konden we gaan filmen. Wierda is een bedrijf dat al meer dan 2 generaties bestaat, dus een aardige klus om dit in zo’n kort mogelijk filmpje te krijgen. Uiteindelijk gingen we een interview doen met René Wierda over het bedrijf, beelden schieten bij de drie verschillende locaties van Wierda in Drachten, Heerenveen en Joure. Om deze locaties goed in beeld te brengen maakten we ook gebruik van een drone.

Aangezien er veel informatie verteld moest worden over het bedrijf maakten we bij deze film gebruik van een voice-over.

Wierda was uiteindelijk heel blij met het resultaat

“Wij zijn in de zomer van 2019 een samenwerking aangegaan met Feedbuilders om een aftermovie en bedrijfsfilm te realiseren. Via via hadden wij als tip gekregen Feedbuilders  te benaderen en na het bekijken van hun website hadden wij besloten contact met ze op te nemen.
Na de eerste gesprekken kregen wij al snel een goed beeld van wat wij van Feedbuilders konden verwachten en stond het plan klaar. Het resultaat mag er zeker wezen met twee films die Wierda en het evenement goed representeren!
Tot slot waren er twee zaken tijdens de samenwerking die ons positief zijn bijgebleven, namelijk de flexibiliteit en je geheel aan te passen aan een branche waar je niet bekend in bent. In andere woorden: jullie wisten de juiste filmshots te maken en de goede vragen te stellen.

Complimenten!”

– Kirsten Sommerauer, Wierda Groep

Dit zijn natuurlijk prachtige woorden en dit is uiteindelijk waarom je het allemaal doet. Hieronder kun je de twee films vinden:

Ben jij ook benieuwd naar de mogelijkheden voor een bedrijfsfilm? Neem dan een contact met ons op of kom eens langs bij de Atoomweg 10 voor een kopje koffie!

Dion Huiskes

Dion Huiskes
Co-owner & Filmmaker

Professionele filmmaker voor meer dan 5 jaar. Marketing Intelligence MSc. Voetballer. Whisky liefhebber.