Videomarketingtrends voor 2020.

Van verticale video tot TikTok en IGTV, er is veel gebeurd in 2019. maar hoe kunt u uw bedrijf voorbereiden op de videomarketing in 2020? In dit artikel bespreken we 6 trends in de Video Marketing industrie.

92% van de marketeers heeft gezegd dat videomarketing deel uitmaakt van hun marketingstrategie in 2020.

Smartinsights

1. De sociale reclame groeit!

Sociale videoreclame zal naar verwachting groeien van 11,2 miljard dollar in 2018 tot 25,6 miljard dollar in 2023. Deze 128% stijging is nogal wat. Volgens Smartinsights heeft 92% van de marketeers in 2020 gezegd dat videomarketing deel uitmaakt van hun marketingstrategie, die in 2015 slechts 78% bedroeg. Videomarketing is dus zeker een ding in 2020 en zal alleen maar blijven groeien. Maar hé, dat wisten we al;).

2. IGTV is een enorme kans.

Instagram lanceerde IGTV, dat het bedoeld was om een YouTube concurrent te zijn op long-form, user-generated video, maar dan met mobiele & verticale video. Als IGTV de 1 miljard gebruikers van Instagram kan converteren om daar video te consumeren, zou het een enorme kans kunnen betekenen zodra het platform de sectie met reclame begint te monetariseren. Zorg er dus voor dat u IGTV al in 2020 gebruikt!

Een 4:5 of 1:1 Instagram-gewas in de huidige standaard voor het maken van video's.

3. Verschillende beeldverhoudingen worden normaal

Tegenwoordig zijn we als filmmakers gewend om video te optimaliseren voor sociale media. Vroeger filmden we alles in 16:9 of zelfs de filmische 21:9-rubriek. Vandaag de dag is dit drastisch verschoven. Een 4:5 of 1:1 Instagram crop is tegenwoordig de standaard voor het maken van video’s. En het belangrijkste is dat het normaal wordt. Zorg er dus voor dat al uw video’s in social media-aspecten worden getest!

4. Ondertitels zijn een must voor social media video’s!

Wanneer u video’s maakt voor uw laatste social media campagne of gewoon een interview plaatst met de CEO van uw bedrijf, is er één dit zeker. U moet ondertitels hebben in deze video. Tegenwoordig heeft zo’n 80% van de mensen hun geluid niet aan wanneer ze een video op Instagram bekijken. Dus in 2020 moet u ondertitels hebben in uw social media video’s!

Luisteraars van een podcast willen ook het gezicht achter de stem die ze horen kunnen zien!

5. Videopodcasts stijgen

Een videopodcast of een podcast die ook op een video is opgenomen is een trend die we zien groeien. Luisteraars van podcasts willen ook het gezicht achter de stemmen die ze horen kunnen zien. Dit zal de kijker dichter bij uw podcast brengen en dit zal dus een positieve invloed hebben op de verbinding met uw publiek.

6. TikTok is de nieuwe opkomende app.

TikTok, de app die wereldwijd al meer dan 1 miljard keer is gedownload en waarvan gezegd is dat het de favoriete app van Gen Z is. De doelgroep van TikTok is zeker de jongere doelgroep, dus als je een merk hebt dat zich richt op de Gen Z dan moet je zeker TikTok gebruiken! Er is al veel concurrentie op TikTok, maar dat betekent niet dat het al te laat is. We adviseren om er gewoon mee te beginnen en het platform te leren kennen.

Bent u geïnteresseerd in wat we eerder voor andere bedrijven hebben gemaakt? Hieronder ziet u onze Showreel van 2019. In deze korte compilatie van 2019 laten we zien wat we voor u kunnen filmen. Wilt u meer zien? Lees er dan zeker meer over in onze cases.

Dion Huiskes

Dion Huiskes
Co-owner & Filmmaker

Professionele filmmaker voor meer dan 5 jaar. Marketing Intelligence MSc. Voetballer. Whisky liefhebber.