Opvallen op Social media:

Word actief op social media met je bedrijf, je hoort het bijna dagelijks. Maar hoe moet je Succesvol zijn op de social media? Dat doe je door op te vallen! Op te vallen in onze steeds drukker wordende social media Feeds.

Social media marketing is meer dan het runnen van een campagnes en het verhogen van je conversie doelen. Een sterke aanwezigheid op social media is essentieel voor je merkidentiteit tegenwoordig. Om er voor te zorgen dat je het maximale uit alle online kanalen haalt werkt de feedbuidlers methode met een viertal stappen die zich periodiek herhaalt en optimaliseert aan jouw doelen en doelgroep.

Feedbuilders helpt jouw bij het formuleren van een duidelijke strategie en social media plan dat aansluit op je marketing, PR en communicatie doelstellingen. Onze onderzoekende werkwijze brengt eerst duidelijk in beeld hoe je social media op dit moment inzet. Wat er goed gaat en wat niet. Daarna brengen we je (online) funnel en customer journey in beeld. Aan de hand daarvan zullen wij een passende strategie bij je doelgroep en doelen opstellen. 

Een goede social media strategie uitvoeren kost een hoop tijd en vergt enige kennis. Elke dag posten op het optimale tijdstip, op diverse kanalen, comments en berichten beantwoorden, een tijdrovende klus. Feedbuilders neemt deze klus graag voor je uit handen. Het is natuurlijk ook mogelijk om deze taak in samenwerking met je marketing, PR en communicatie afdeling uit te voeren. 

Als alle stappen doorlopen zijn zullen wij periodiek een rapport opstellen waarin we in vogelvlucht doornemen wat er in de afgelopen maand is gebeurd. Aan de hand van de resultaten word de social media strategie geoptimaliseerd. Social media blijft continu ontwikkelen, technologie staat niet stil. Het is daarom zaak om elke maand te mee te gaan met nieuwe ontwikkelingen voor maximaal resultaat.

Een goed idee is nog geen concept. Conceptontwikkeling vertaalt een keiharde marketingstrategie naar vorm en inhoud. Je concept is wie je bent. Je concept bepaalt de inhoud van je merk en je gedrag op social media. Wij helpen je met het creëren van pakkende verhalen die voor herkenning voor jouw merk zorgen. Onze creatieve content zorgt voor de gewenste associaties en emoties. Of dit nu (visual)storytelling is, een facebook campagne of een videoproductie is. Feedbuilders koppelt altijd het juiste middel bij de juiste doelgroep.

Facebook en Youtube zijn de krant en TV van nu. Deze shift brengt een hoop voordelen voor adverteerders met zich mee. Adverteren op social media maakt het mogelijk om een specifieke doelgroep te bereiken met een relatief laag budget. Feedbuilders helpt je graag met het opzetten van uitgebreide cross platform advertentiecampagnes. Met een systematische aanpak bouwen wij een volledige online funnel voor je op. Onze data gerichte aanpak maakt het makkelijk om jouw doelgroep te leren kennen. Maandelijks voeren wij een gedetailleerde analyse uit en visualiseren resultaten om de strategie verder te optimaliseren.

Je merk is een totaalbeleving, van product tot presentatie. Sterke merken weten heel goed wat ze willen bijdragen en hebben een scherpe merkidentiteit. Dat maakt hen uniek en inspirerend. Een goede brand story is veel meer dan ‘een leuk verhaaltje voor op je website’. Het is dé communicatieve vertaling van jouw merkidentiteit (o.a. je visie en missie): de reden waarom jij bestaat en wat je wilt bijdragen aan de wereld. Samen met jou zetten we jouw online merkidentiteit op en vertalen deze naar creatieve concepten passend bij je doelgroep.