De klant

  • Fotografie
  • Promofilm
  • Interviews

RISK is de financiële studievereniging van de Rijksuniversiteit van Groningen. Met meer dan 1300 leden is het een zeer grote studievereniging voor studenten die een studie doen op financieel gebied.

Promofilm

RISK kwam bij ons met de vraag om een promotiefilm te maken voor de bestuurswerving van dit jaar. Elk jaar staat er weer een ander bestuur aan het hoofd en dit jaar was het extra moeilijk om een bestuur te werven in verband met de corona-omstandigheden. Daarom kwam wij met het idee om één video te maken waar we de aandacht trekken van de kijken en één video waarin we meer diepgang creëren voor de mensen die echt geïnteresseerd zijn in het doen van het bestuur. Daarnaast zat RISK ook nog eens met een samenvoeging met een andere studievereniging en dit moest dus ook in de film verwerkt worden.

Voor de film die de aandacht moest trekken hadden we het idee om eens een andere bestuursfilm te maken dan standaard en dat is volgens ons zeker gelukt. Door bewust veel shake toe te voegen en een hogere shutterspeed te gebruiken in de film, zoals ook bij actie films gedaan wordt, wilde we dit bewogen jaar samenvatten en andere studenten enthousiast krijgen om de nieuwe vereniging van RISK te leiden.

Voor de film met meer diepgang hebben we elk bestuurslid van RISK & Pro Memorie (de vereniging met wie ze samengaan) geïnterviewd en vroegen we naar de ervaringen over dit bestuursjaar. Uiteindelijk hebben we dit geëdit tot een mooie en krachtige film waarin de voordelen naar voren komen.